DİYARBAKIR / ÇERMİK - Çermik Fen Lisesi

Nis

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat, önceliği insan bir maarif anlayışı ile oluşturuldu. Bütüncül bir eğitim modeli ile hazırlandı.  Bu model insanı zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan bir bütün olarak görür ve insanın doğuştan gelen özelliklerini koruma ve geliştirmeyi; kişilik bütünlüğünü oluşturmayı, karakter gelişimini sağlamayı merkeze alır. Daha kapsamlı bilgi için görselleri inceleyebilirsiniz.

Nis

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında okulumuzda tören gerçekleştirildi.

Mrt

Kaymakamımız Sayın Vahit Yılmaz, Belediye başkanımız Sayın Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, değerli milli eğitim şube müdürleri ve ilçe protokolünün 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni gerçekleştirildi.

Mrt

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen bilim fuarı; Kaymakamımız Sayın Vahit Yılmaz, Belediye başkanımız Sayın Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, değerli milli eğitim şube müdürleri ve ilçe protokolünün katılımıyla açılış yaparak ziyaretçilerini ağırladı. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Resim öğretmenimiz Havva Yüksel öncülüğünde öğrencilermizin hazırlamış olduğu resim sergisi; Kaymakamımız Sayın Vahit Yılmaz, Belediye başkanımız Sayın Şehmus Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, değerli milli eğitim şube müdürleri ve ilçe protokolünün katılımıyla açılış yaparak ziyaretçilerini ağırladı. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen müzik yarışmasında öğrencimiz Mehmetcan Polattemir ilçe ikincisi olmuştur. Kendisini ve katılan tüm yarışmacıları tebrik ediyoruz.

Mrt

Dünya Kadınlar günü için Valuable with Values (Değerlerimizle Değerliyiz) proje ekibi okulumuzun kadın öğretmenlerine hediyeler hazırlayıp takdim ettiler. Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Mrt

İngilizce öğretmenimiz Ayşe Çakmak ve öğrencileri Valuable with Values (Değerlerimizle Değerliyiz) adlı e-Twinning projesi kapsamında Friendship(Dostluk) değeri üzerine çalışmalar yaptılar. Çalışmalarını bu videoda sizler için derlediler.

Şbt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali BAYTAŞ öncülüğünde 11. sınıf öğrencilerimiz tarafından "Roman Kahramanları" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Valuable with Values (Değerlerimizle Değerliyiz) adlı e-Twinning projesi kapsamında İngilizce öğretmenimiz Ayşe ÇAKMAK ve öğrencileri; Yunanistan'dan Sofia Stamouli ve  öğrencileri, Ürdün'den Haneen Weld Ali ve öğrencilerinin iş birliğiyle SEVGİ (LOVE) üzerine bir kısa bir film çektiler.

Filmi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Şbt

Valuable With Values adlı e-Twinning projesi kapsamında İngilizce öğretmenimiz Ayşe Çakmak ve öğrencileri, Yunanistan'dan Sofia Stamouli ve öğrencileri ve de Ürdün'den Haneen Weld Ali ve öğrencileri SEVGİ ile ilgili sözler çevirip bir sunum hazırladılar. Öğretmenimiz ve öğrencilerimiz bu slaytın çıktılarını okul panomuza asarak bize sevginin önemini hatırlattılar.

Şbt

Asrın felaketinin yıldönümünde okulumuzda deprem tatbikatı yapılarak öğrencilerimiz deprem konusunda bilinçlendirildi.

6 şubat depremlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.

Ara

22 Kasım 2023 tarihinde Liselerde Bilim Uygulamaları Programı kapsamında görevli öğretmen ve öğrenci toplantıları gerçekleştirilmiştir.

Tüm fedakar öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.